Yola çıkmak ayrı yolda bizleri bekleyen maceraları yaşamak ayrı güzel ve heyecan verici. Bu güzelliğe ve heyecana gölge düşürecek bir takım sorunlar yaşanabiliyor. Firmamız yollarınızı daha da güneşli hale getirmek için 7/24 hizmetinizde.
GKS ’ye güvenerek yola çıkabilirsiniz. Yolculuk esnasında yaşanabilecek aksilikler, sıkıntılar yaşanabilir; yanlış yola girebilir, tekeriniz patlayabilir veyahut da yolun uzunluğunu yanlış hesaplayıp yakıtınız bitebilir. İşte tam da bu anda GKS ekibi olarak biz devreye giriyoruz. Nerde olursanız olun bizi arayın ( +90 533 193 58 54 ) bulunduğunuz konuma hemen gelip yolculuğunuza kaldığınız yerden keyifle devam etmenizi sağlayalım.
Yola çıktığımızda her şey tahmin ettiğimiz gibi gerçekleşmeye biliyor maalesef özellikle de ufak tefek sıkıntıların büyük sorunlara yol açması gibi. Örneğin; yakıt almak için bir sonra ki istasyonu düşünüp ama istasyonun sanıldığı kadar yakın mesafede olmaması yolda kalmanıza neden olabilir ya da yol durumuna göre kullandığımız aracın cinsinden cinsine fark eden yakıt durumu farklılık gösterebilir. Çoğu arabalar yokuşta ya da engebeli yollarda daha çok yakıt tüketimi gerçekleştirir, bu sebepten dolayı yakıt tahminini tutturamayıp erken yakıt bittiği için yolda kalma durumu gerçekleşebilir. Kullanılan arabanın hem cinsinden hem de kullanma türünden türüne de yakıt tüketiminde değişiklik gösterebilir. Arabaların vites farklılıkları da değişikliği etkiler.
Manuel arabalar otomatik vites arabalara göre daha tasarruflu olabiliyor. Sürücü yokuşta düşük vitesle çıkarsa hem arabayı yoracak hem de yakıt tüketimini artıracaktır. Otomatik vites de ise düz yolda vites değiştirmesi manuel vites arabalara göre biraz daha geç olduğu için yine yakıt tüketimini manuel arabalara göre daha çok yakıt tüketimini gerçekleştirecektir.
Arabaların modelleri, vitesleri, kullanan sürücüsü, kullanılan yakıt türü, arabanın motor gücü, yolculuk esnasında ki engebeler yakıt tüketiminde farklılık gösterir. Her birinin detaylarını bilmek hem yakıt tasarrufuna hem de sağlıklı araç kullanmada işimize yarayacaktır. Öncelikle arabanın yakıtını bilmemiz gerekir. Türkiye de yaygın kullanılan yakıt türleri; Benzin, LPG (Liquified Petroleum Gas – Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) ve Dizel (Motorin-Mazot). Elektrikli araç henüz yaygınlaşmamıştır.
Motorin-mazot; hidrojen (H) ve karbondan (C) oluşan bir hidrokarbon (HC) yakıttır. Dizel araçlarda ise olarak motorin kullanılır.
Benzinli araçlardan daha tasarrufludur çünkü benzinden daha zor tutuşur, daha yüksek kaynama noktasına sahiptir ve buharlaşma eğilimi çok daha düşüktür. LPG ‘li araçlar ise dizel araçlardan daha tasarrufludur. LPG‘nin kullanımı diğer araçlara göre daha meşakkatlidir çünkü araba çalışırken benzin ile çalışır benzin olmadan araba çalışmaz belli sıcaklığa geldiğinde araba LPG’ye geçiş yapar tüketim oranı olarak en az yakan araçtır.
Arabanız ne tür yakıt olursa olsun ne model olursa olsun yolda kaldığınız zaman GKS ekibi olarak 7/24 yanınızdayız