İhlalli Geçiş Sorgulama ve Online Ödeme
İhlalli geçiş sorgulama işlemi; ulaştırma ve alt yapı bakanlığına bağlı karayolları genel müdürlüğünün sayfasından plaka girerek sorgulanabilir. Bunun dışında ücretli özel geçiş yerlerinden de ihlalli geçilmiş ise sorgulama; otomobil sahibine ait TC kimlik numarası ya da vergi numarası ile internet sistemleri üzerinden bakılarak yapılır. İhlalli geçişten ancak 15 gün sonra yani cezalı döneme girildiğinde temin edilir. Bu nedenle TC kimlik numarası ya da vergi numarası ile ancak 15 günü geçmiş ve ceza tahakkuk etmiş yani yasal olarak ödenmesi zorunlu hala gelmiş borçlar görülebilir. Cezasız dönemde ki yani ihlalli geçişi izleyen 15 gün içerisinde ki borçları görebilmek için ayrıca plaka ya da İGB (ihlalli (ödemesiz) geçiş bildirimi) numarası ile sorgulama yapmak gerekmektedir.
Konu Başlıkları
İhlalli Geçişlerin Ödeme İşlemi Nasıl Olur?
İhlalli kayıtların ödeme işlemleri, banka aracılığı ile, online olarak internet sitesi üzerinden ya da mobil uygulamalar indirilerek mobil uygulama üzerinden yapılabilir.
İhlalli Geçişleri Cezasız Ödemek Mümkün Mü?
İhlalli geçiş sonrası borç kayıtları otoyolları tarafından ya da ihlalli geçiş gerçekleşen yer hangi kuruma aitse o kurum tarafından incelenir. İhlalli geçişin onaylanması akabinde 15 gün boyunca cezasız olarak ödemek mümkündür.
İhlalli Geçiş Borç Var Ama Sorgulama İşleminde Gözükmüyor İse Sebebi Nedir?
İhlalli geçişin ardından borcu gözükmüyor ise; sorgunun yapılma zamanına ve gününe bağlı olarak inceleme tamamlanmamış olabilir. Ya da olan borcunuz OGS (otomatik geçiş sistemi) / HGS (hızlı geçiş sistemi) hesabınızdan tahsil edilmiş olabilir. Bu nedenle ihlali geçişi takip eden 15 gün içerisinde öncelikle kurumun internet sitesine uğrayarak ya da mobil uygulamasını telefonunuza indirerek borç takibi yapmanız daha avantajlı olur.