Yolda Giderken Arabam Stop Etti
Araçların yolda stop edişleri, genellikle elektrik sisteminde yaşanan sorunlardan veya vites değiştirilmemesinden dolayı gerçekleşir. Bu nedenle de yolda giderken arabam stop etti durumunda öncelikli olarak vites değişimlerine dikkat edilmelidir. Aküde yaşanan sorunlardan dolayı da araçlar stop edebilir. Yakıt pompasına giden elektriğin bir anda kesilmesi ya da diğer kablolar arasında herhangi bir temassızlığın yaşanması ile de arabalar stop edebilir.
Konu Başlıkları
Dizel Araç Giderken Neden Stop Eder?
Seyir halindeki dizel aracın birdenbire stop edişi, yakıt pompası ve yakıt deposuna giden bağlantıların düzgün bir şekilde yapılmaması durumlarında gerçekleşir. Bu nedenle de dizel araca sahip olan kişilerin mutlaka yakıt sistemleri ile ilgili bir soruna sahip olup olmadıklarına dikkat etmeleri gerektiği söylenmiştir.
Dizel Araba Giderken Stop Etti Çalışmıyor Ne Yapılmalıdır?
Dizel araçların stop etmesinden sonra bir daha çalışmamaları, ateşleme veya yakıt sistemi ile ilgili bazı sorunlar yaşanmasından kaynaklanabilir. Bununla beraber dizel de olsa araçların yağ kaçırmaları stop etmelerine neden olabilir. Yolda giderken arabam stop etti durumu,dizel araçlarda çok sık yaşanmaya başlanmışsa araç sahiplerinin mutlaka araç bakımlarını yaptırmaları, özellikle 10.000 km bakımına araçlarını düzenli olarak götürmeleri tavsiye edilir.
Dizel Araba Rölantide Stop Ediyor Neden Kaynaklanır?
Dizel araçların rölantide stop etmelerinin sebepleri, genel olarak şöyle sıralanabilir:
- Ateşleme Sistemindeki Hatalar
- Boğaz Kelebeğinde Yaşanabilen Sorunlar
- Egr Valfi Problemleri
- Rölanti Ayarında Yaşanan Sorunlar
Manuel Araba Neden Stop Eder?
Vites ayarı manuel olan araçların stop etme nedenlerinden biri, aracın frenine sonuna kadar basılmasıdır. Özellikle ani frenlerden sonra araçların stop etme durumları ile daha sık karşılaşılır. Araç içi temizliğinin düzenli olarak yapılmasına dikkat edilmesi gereklidir. EGR sisteminin tıkanması durumlarında da yolda giderken arabam stop etti durumu ile sık karşılaşılır. Bunlarla beraber yakıt sistemi ile ateşleme sisteminin kontrollerinin de araç muayenelerinden önce mutlaka yapılması ve araç bakımlarının aksatılmaması gereklidir. Eğer aksatma işlemleri gerçekleşirse, araçların stop etmeleri sıklaşabilir ve bir zaman sonra araçlar hiç çalışmamaya başlayarak kullanılamazlar.